מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק ת"ת 44981-11-12 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ת"ת 44981-11-12

תאריך פרסום : 24/06/2013 | גרסת הדפסה
ת"ת
בית משפט השלום תל אביב - יפו
44981-11-12
29/01/2013
בפני השופט:
אבי כהן רשם בכיר

- נגד -
התובע:
תומר מלכה
הנתבע:
שמואל גבריאל
החלטה

בפניי התנגדות לביצוע שטר חוב ע"ב 3,096 ש"ח בתיק הוצל"פ 0150304128.

אתמול נערך בפניי דיון בבקשה, שבמהלכו נחקר המתנגד על תצהירו.

יצוין כי לפי החלטת רשם ההוצל"פ מיום 20.11.12 (החלטה שניתנה לגבי ההתנגדות והורתה על העברת הדיון בה לביהמ"ש) ההתנגדות הוגשה במועד לכאורה, שכן ההחלטה מורה על עיכוב הליכים, ןעיכוב כזה ניתן רק כאשר ההתנגדות מוגשת במועד. בהחלטתי מיום 16.12.12 התיחסתי לכך וקבעתי, כי נוכח ההחלטה הנ"ל מיום 20.11.12 ההתנגדות הוגשה לכאורה במועד, וזאת כל עוד לא שונתה החלטת רשם ההוצל"פ. מששני הצדדים גם יחד לא טענו בפניי כי החלטת רשם ההוצל"פ שונתה, עליי להתמיד בהנחה כי ההתנגדות הוגשה במועד.

המבקש הגיש אמנם בקשה להארכת מועד להגשת ההתנגדות, שבה לא פירט מועדים כלשהם ושבה לא התייחס להליכים ספציפיים, לרבות מסירת אזהרה, מתיק ההוצל"פ, אך בנסיבות, שוב, עליי להניח שההתנגדות הוגשה במועד. המשיב מסר ביום 13.1.13 תגובה לבקשה ולהתנגדות, ותמך אותה בתצהירו של המשיב, אך המשיב המצהיר לא התייצב לדיון ולכן לא ניתן היה לחקור אותו על תצהירו, שבו מצהיר על עובדות רבות ומהותיות מאוד לכאורה. איני מקבל את הסברו של ב"כ המשיב להיעדר המשיב מהדיון: המשיב, כבעל דין, חייב היה להתייצב לדיון, משהגיש תצהיר כזה, ואם היה ספק, הוא אמור היה להיות מוסר נוכח הוראות החלטתי מיום 16.12.12 שלפיה הבקשה והתגובה יידונו בדיון, שנערך אתמול בפניי.

בסיכומו של עניין, אני קובע כי ההתנגדות הוגשה במועד, ולכן אין צורך לבחון את השאלה האם המתנגד איחר בהגשת התנגדותו והאם הציג טעם מיוחד לאיחור.

לגבי ההתנגדות עצמה. המתנגד כופר בחתימתו על השטר ובעשיית עסקה כלשהי עם המשיב. המתנגד מוסיף וטוען כי לבקשת המשיב אף נערכה לו בדיקה גרפולוגית לאימות טענת הזיוף, כאשר המשיב מסתיק מהמתנגד את תוצאותיה. טענות אלו לא נסתרו בחקירת המתנגד בפניי, ולכן יש ליתן לנתנגד רשות להתגונן מפני התביעה השטרית, כאשר יוזכר שכאשר נטענת טענת זיוף כזו, נטל הוכחת אותנטיות החתימה במסגרת התביעה השטרית מוטל על התובע דווקא (המשיב), על כל המשתמע מכך.

לסיכום

ההתנגדות מתקבלת, ללא תנאי.

הוצאות הליך ההתנגדות בסך של 3,000 ש"ח ישולמו ע"י הצד שיפסיד בתביעה השטרית.

בנסיבות ולאור סכום השטר, המזכירות תפתח תיק אזרחי בסדר דין מהיר.

הצדדים יפעלו לפי פרק טז1 (תקנות 214א - 214טז) בתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד - 1984 (להלן - " התקנות"), שעניינן תובענות בסדר דין מהיר ובכפוף להוראות שלהלן.

הבקשה לביצוע השטר תיחשב ככתב תביעה, והתצהיר התומך בהתנגדות ייחשב ככתב הגנה.

הצדדים יגישו לבית המשפט וימציאו האחד לרעהו בתוך 30 יום מהיום רשימת מסמכים הנוגעים לתובענה וכן העתק של המסמכים וכן אסמכתות משפטיות לתמיכה בעמדתם (אם ישנן). היה ומסמך שצוין ברשימה אינו מצוי ברשות בעל הדין, על בעל הדין להגיש, ביחד עם הרשימה ובאותו מועד, גם תצהיר שבו יפורט בידי מי, למיטב ידיעתו, מצוי המסמך.

הצדדים יגישו לבית המשפט וימציאו האחד לרעהו בתוך 45 יום מהיום תצהירי עדות ראשית (של בעלי הדין עצמם ושל עדיהם) ולהם יצורפו כל המסמכים הנזכרים בהם.

בנסיבות ומשאיני רואה צורך בקיום ישיבה מקדמית, נקבע בזאת בפניי דיון הוכחות בתיק ביום 4.4.13 בשעה 08.30.

על כל בעלי הדין ועל כל המצהירים להתייצב לדיון, ותשומת לב הצדדים לתקנות 214יד ו- 214טז לתקנות הקובעות הוראות מיוחדות לגבי דיון הוכחות בסדר דין מהיר.

המזכירות תשלח החלטתי זו, בדואר רשום, לב"כ שני הצדדים.

ניתנה היום, י"ח שבט תשע"ג, 29 ינואר 2013, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ